DEPRESSIE EN OVER HET NUT OM EMOTIES TE ERVAREN 

STEL JE GEEST OPEN EN VERTEL OVER JOUW EMOTIES EN JOUW VERSTANDHOUDING DAAR TOE.


Alle mensen zingen op hun eigen toonhoogte en elk zingt zijn eigen lied! Dat betekend dat geen leven is aan elkaar gelijk. 

Ieder mens heeft een eigen visie op het leven en op zijn eigen leven.  Sleutelwoorden hiervan zijn 'zelfacceptatie', 'zelfwaardering', 'zelfrespect', 'dankbaarheid', 'verzoening' en 'LIEFDE'. Door je hiermee te verbinden en de essentie hiervan je eigen te maken kan je 'bezield' leven. Zonder deze bezieling kom je in onrust en vraag je je af of je wel goed genoeg bent. Daarom vormen deze sleutelwoorden ook de kern van verschillende religies. Ze reiken ons een innerlijke leidraad aan. 

FOMO is de Engelse afkorting voor Fear Of Missing Out. Het is de angst om iets belangrijks of leuks te missen. Sociale media spelen hier een belangrijke rol in evenals 'Loverboys'. Er is eerst sprake van een overprikkeling, stress en kan ook oorsuizen tot gevolg hebben waarbij een diepe angst vrijkomt. Om de angst te dempen sluit men zich daarna vaak af met als gevolg een depressieve houding en gevoel.

Sleutel woorden kunnen ook zijn 'schaamte' en 'schuldgevoelens', De gemoedsaandoeningen van 'minderwaardigheid gevoelens', 'egocentrisme' en 'angsten' om b.v. niet goed genoeg te zijn of om oud te worden. Wanneer deze gevoelens je dagelijks leven beheersen dan ben je diep ongelukkig en somber. De levensvreugde kan je niet meer voelen, je raakt moe en uitgeput en je sluit je af van die ELLENDE. Immers jouw lichaam maakt deze gedachten en gevoelens dagelijks mee. Je gaat steeds meer gebogen lopen en met een zwaar gemoed. Deze gevoelens werken benauwend op je verhouding met jezelf en tot de mensen om je heen. Wij mensen bezitten een paar wonderbaarlijke gaven zoals bewustzijn en intuïtie. Ons lichaam geeft ons ook mogelijkheden om het allemaal waar te kunnen nemen zoals  hersenen en zintuigen als ogen en oren. Die samenwerking geeft ons mogelijkheden voluit te kunnen LEVEN. 
HET TOE KUNNEN LATEN DAT IEMAND DICHT BIJ MAG KOMEN, HET TOELATEN IN HET GEVOEL VERBREEKT EENZAAMHEID GEVOELENS. 

 

© 2018 Alle rechten voorbehouden aan Harte stromen
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin